Русия съобщи за 24-ма ранени при украинско нападение срещу Севастопол в

...
Русия съобщи за 24-ма ранени при украинско нападение срещу Севастопол в
Коментари Харесай

Русия съобщи за пожар в корабостроителница в Севастопол при украинска въздушна атака

Русия заяви за 24-ма ранени при украинско нападение срещу Севастопол в окупирания Крим. Украински източници настояват, че е осъществена поредна съветска офанзива с дронове в Одеска област, шестима цивилни са потърпевши. Въздушна паника беше оповестена през нощта в няколко района.

Украинска въздушна офанзива е провокирала пожар в корабостроителницата  " Севморзавод " в Севастопол, заяви назначеният от Русия губернатор Михаил Развожаев в Teлеграм, представен от международните организации. В резултат на удара са били развалени два кораба, намиращи се на ремонт в обекта. Първоначално той твърдеше, че противовъздушната защита е отблъснала нападението и има пожар в " нецивилен обект ". Губернаторът не навлезе в други детайлности и не посочи какъв брой изстреляни от украинците ракети са били прихванати от съветската Противовъздушна отбрана. Той единствено заяви, че се намира на мястото на нападението.

Руската противовъздушна защита е прехванала 7 от 10-те ракети, с които украинските сили са нанесли удар по кораборемонтен цех в Севастопол, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на съветското министерство на защитата.

От началото на съветската атака против Украйна през февруари 2022 година анексираният от Русия Крим е постоянно цел на офанзиви с въздушни и морски дронове, напомня Франс прес.

На 25 август Москва да вземем за пример съобщи, че е свалила 42 украински дрона в Крим.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер заяви за ранени и вреди при офанзиви с дронове, осведоми БНР. Повредена е пристанищна и друга гражданска инфраструктура в региона на Измаил. Въздушна паника беше оповестена и в Сумска и Черниговска област.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в този момент страната му се нуждае най-много от системи за противовъздушна защита. Преди това Дания разгласи най-големия до момента пакет с помощи за Украйна на стойност 833 милиона $. Той включва танкове, бойни машини на пехотата, муниции. Германия също усилва военната помощ за Киев - системи за противовъздушна защита, артилерия и друго военно съоръжение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР